Ο Κύβος NXT (ή απλά τούβλο)

Το NXT είναι ο εγκέφαλος του ρομπότ MINDSTORMS®. Είναι ένα έξυπνο, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο τούβλο LEGO®  που επιτρέπει στο MINDSTORMS  να «ζωντανεύει» και να εκτελέσει διάφορες εργασίες.

Θύρες κινητήρων

Το NXT έχει τρεις θύρες εξόδου για την τοποθέτηση κινητήρων – Θύρες Α, Β και C.

Θύρες Αισθητήρων

Το NXT έχει τέσσερις θύρες εισόδου για τη επισύναψη των αισθητήρων – Θύρες 1, 2, 3 και 4.

Θύρα USB

Συνδέστε ένα καλώδιο USB στη θύρα USB και να κατεβάσετε τα προγράμματα από τον υπολογιστή σας στο NXT (ή να φόρτωσετε τα  δεδομένων από τον ρομπότ στον υπολογιστή σας). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ασύρματη σύνδεση Bluetooth για το κατέβασμα και το ανέβασμα αρχείων.

Μεγάφωνο

Κάντε ένα πρόγραμμα με πραγματικούς ήχους και να ακούσετε τους κατά την εκτέλεση του προγράμματος

NXT Κουμπιά

Πορτοκαλί κουμπί: Άνοιγμα On/ Εισαγωγή Enter / Εκτέλεση Run
Βέλη φωτεινό γκρι: Χρησιμοποιείουνται για μετακίνηση αριστερά και δεξιά στο μενού του NXT
Κουμπί σκούρο γκρι: Μηδενισμός Clear / Επιστροφή Go back

Οθόνη NXT

Το NXT σας έρχεται με πολλά χαρακτηριστικά – δείτε τον Οδηγό Χρήσης MINDSTORMS NXT που έρχεται μαζί με το σύνολο NXT για ειδικές πληροφορίες των εικονιδίων και επιλογών της οθόνης

Τεχνικές προδιαγραφές

32-bit ARM7 μικροϋπολογιστής
256 Kbytes FLASH, 64 Kbytes RAM
8-bit μικροελεγκτής AVR
4 Kbytes FLASH, 512 Byte RAM
Ασύρματης επικοινωνίας Bluetooth (Bluetooth v2.0 συμμορφούμενη Κατηγορία ΙΙ)
USB θύρα πλήρους ταχύτητας  (12 Mbit / s)<
4 θύρες εισόδου, 6-πλό καλώδιο ψηφιακής πλατφόρμας (μια θέρα περιλαμβάνει ένα IEC 61158 /EN 50 170 συμβατή επέκταση θυρας για μελλοντική χρήση)
3 θύρες εξόδου, 6-πλό καλώδιο ψηφιακής πλατφόρμας
οθόνη γραφικών LCD με 100 x 64 pixel
Μεγάφωνο – ποιότητας ήχου 8 kHz . Κανάλια ήχου με 8-bit ανάλυση και 2-16 KHz δείγμαληψία.
Πηγή ισχύος: 6 μπαταρίες AA

Tags : , | add comments

Το σύνολο Lego Mindstorms

Posted by sanagn on Σάββατο Ιαν 24, 2009 Under Εισαγωγή στην Πληροφορική

Τα Lego Mindstorms είναι μια σειρά προϊόντων της Lego για εκπαιδευτικό σκοπό , που συνδυάζουν προγραμματίζομενους κύβους (τούβλα) με ηλεκτρικές μηχανές, αισθητήρες, τουβλάκια Lego, και τεχνικά κομμάτια Lego (όπως εργαλεία, άξονες, ακτίνες, και υδραυλικά μέρη) κατάλληλα για να κατασκευάσει ο χρήστης ρομπότ και άλλα αυτοματοποιημένα ή διαλογικά συστήματα.

Η πρώτη εμπορική έκδοση Lego Mindstorms κυκλοφόρησε το 1998 και πωλήθηκε εμπορικά με την επωνυμία Robotics Invention System (RIS). Η τρέχουσα έκδοση κυκλοφόρησε το 2006 ως Lego Mindstorms NXT. Η αρχική Mindstorms Robotics Invention System περιείχε ενα προγραμματιζομενο τούβλο (RCX), δύο κινητήρες, δύο αισθητήρες αφής, και έναν αισθητήρα φωτός. Η νεότερη έκδοση NXT έχει τρεις σερβοκινητήρες και τέσσερις τύπυς αισθητήρων (αφής, φωτός, ήχου, και απόστασης). Τα Lego Mindstorms μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευεί μοντέλων με ηλεκτρομηχανικά μέρη ελεγχόμενα από υπολογιστή . Πολλά συστημάτα από την καθημερινή μας ζωή , από ελεγκτές ανελκυστήρων έως βιομηχανικά ρομπότ, μπορούν να διαμορφωθούν χρησιμοποιώντας τα Mindstorms. Τα Mindstorms kits προέκυψαν μέσω μιας συνεργασίας μεταξύ της Lego και του MIT Media Laboratory ως εκπαιδευτικό εργαλείο. Η εκπαιδευτική έκδοση των προϊόντων καλείται Lego Mindstorms for Schools, και έρχεται με το λογισμικό προγραμματισμού ROBOLAB, που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο Tufts χρησιμοποιώντας ως μηχανή το National Instruments LabVIEW.

Tags : , | add comments