NXT Σερβοκινητήρες

Σερβοκινητήρες

Οι τρεις σερβοκινητήρες δίνουν στο ρομπότ σας την ικανότητα να κινηθεί. Εάν χρησιμοποιήσετε το μπλοκ (κύβο, τετράγωνο, τεμάχιο) μπλοκ Μετακίνηση  στο λογισμικό MINDSTORMS LEGO NXT για να προγραμματίσετε  τους κινητήρες, οι δύο κινητήρες αυτόματα θα συγχρονιστούν , έτσι ώστε το ρομπότ θα κινηθεί σε ευθεία γραμμή.

Ενσωματωμένος Αριθμητήρας Περιστροφής

Κάθε σερβοκινητήρας έχει έναν ενσωματωμένο Αισθητήρα Περιστροφής. Αυτό σας επιτρέπει τον έλεγχο των κινήσεων του ρομπότ με ακρίβεια. Ο Αισθητήρας Περιστροφής μέτρα την περιστροφή το κινητήρα σε μοίρες ή πλήρης περιστροφές [ακρίβεια + / – μία μοίρα]. Μία περιστροφή είναι ίση με 360 μοίρες, οπότε αν ορίσετε την περιστροφή του κινητήρα σε 180 μοίρες, ο άξονας εξόδου θα κάνει μισή στροφή. Ο ενσωματωμένο Αισθητήρας Περιστροφής σε κάθε κινητήρα επίσης, σας επιτρέπει να ορίσετε διαφορετικές ταχύτητες σας για κινητήρες [θέτοντας διαφορετικές παραμέτρους ισχύος στο λογισμικό]. Δοκιμάστε τη λειτουργία των κινητήρων σε διαφορετικές ταχύτητες.

Ελένξτε το!

Ελέγξτε την ικανότητα του ενσωματωμένου Αισθητήρας Περιστροφής για τη μέτρηση της απόστασης:

1. Σύνδεσε ένα σερβοκινητήρα στο NXT
2. Επιλέξτε το υπομενού VIEW στην οθόνη του NXT
3. Επιλέξτε το εικονίδιο Motor rotations.
4. Επιλέξτε τη θύρα όπου έχετε συνδέσει τον σερβοκινητήρα
5. Τοποθετήστε ένα τροχό στον κινητήρα και μετρήστε τις περισροφές καως ο τροχός κυλά κατα μήκος του δαπέδου.

Δοκιμάστε Με!

Το NXT έρχεται με μία λειτουργία Try Me (δοκιμάστε με). Συνδέστε ένα κινητήρα στη θύρα Α του NXT και επιλέξτε στην οθόνη του NXT πρώτα το υπομενού Try Me και μετά Try-Motor. Θα έχετε μια διασκεδαστική αντίδραση.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.