Αισθητήρας Υπεριώδους φωτός UVB

Αισθητήρας Υπεριώδους φωτός UVB



Ο UVB SENSOR είναι ένας αισθητήρας υπεριώδους φωτός που ανταποκρίνεται κυρίως στην ακτινοβολία UVB(περίπου 290 έως 320 nm).Είναι ιδανικός για πειράματα που χρησιμοποιούν το ηλιακό φως σαν πηγή υπεριώδους ακτινοβολίας και συστήνεται για πειράματα στο εργαστήριο.(απαιτεί προσαρμογέα σύνδεσης)!

Λεπτομερής περιγραφή:

Ο Αισθητήρας Vernier UVB αποτελείται από μια ευρυζωνική, ευαίσθητη στην υπεριώδη ακτινοβολία, φωτοδίοδο.Η δίοδος παράγει ένα ρεύμα ανάλογο με την ένταση της υπεριώδους ακτινοβολίας(UV)Ένα φίλτρο επιλεκτικού μήκους κύματος περιορίζει το φως που χτυπάει τη δίοδο στην περιοχή είτε σε UVB είτε σε UVA.Το σήμα από τη δίοδο ενισχύεται και στέλνεται στην έξοδο.

Εγχειρίδιο

Ο Οδηγός Χρήσης για τον αισθητήρα  UVB Sensor παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αισθητήρα και πως να τον χρησιμοποιήσετε.


Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

  • Ευαισθησία υπεριώδους ακτινοβολίας(UV) κορυφής : ένα βολτ ανά 204 mW/m2 στα 315 nm
  • Μηκοκυμματική ευαισθησία περιοχής , κατά προσέγγιση 290 έως 320 nm,τα σημεία ημι-ευαισθησίας
  • Διαστάσεις: 21 cm επί 2 cm διάμετρος
  • Ανάλυση: 0,25 mW/m2(LabQuest 2, LabQuest, LabQuest Mini, Go!Link, LabPro)
  • Χρόνος απόκρισης: περίπου 2 δευτερόλεπτα για να φτάσει το 95% της τελικής ένδειξης

Videos:

 

 

Ιδέες για πειράματα μπορείτε να βρείτε στον πίνακα που βρίσκεται σε αυτήν την σελίδα.

 

Λήψεις

Για να χρησιμοποιήσετε το Vernier NXT Adapter με λογισμικό LEGO® MINDSTORMS® NXT θα πρέπει να έχετε το Vernier NXT Sensor Block,το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από εδώ.Οι οδηγίες για την εισαγωγή του στο λογισμικό του MINDSTORMS NXT και της χρήσης του για προγραμματισμό περιλαμβάνονται στο παραπάνω link.