LEGO Αισθητήρας Υπέρηχων ή απλά Απόστασης NXT (Ultrasonic sensor)

NXT Αισθητήρας Υπέρηχων (ή απλά απόστασης)

Αισθητήρας Υπέρηχων

Ο Αισθητήρας Υπέρηχων είναι ένας από τους δύο αισθητήρες που δίνουν σας ρομπότ όραση [Ο Αισθητήρας Φωτός είναι ο άλλος]. ο Αισθητήρας Υπέρηχων επιτρέπει στο ρομπότ σας να βλέπει και να εντοπίζει αντικείμενα. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε το ρομπότ σας να αποφύγει τα εμπόδια, να καταλαβαίνει και να μέτρά απόσταση, και να ανίχνευει κίνηση. Ο Αισθητήρας Υπέρηχων μέτρα απόσταση σε εκατοστά και σε ίντσες. Είναι σε θέση να μετρά τις αποστάσεις από 0 έως 255 εκατοστά με ακρίβεια +/- 3 εκατοστών.

Ο Αισθητήρας Υπέρηχων χρησιμοποιεί την ίδια επιστημονική αρχή όπως οι νυχτερίδες: μέτρα την απόσταση από τον υπολογισμό του χρόνου που χρειάζεται ένα ηχητικό κύμα για να χτυπήσει ένα αντικείμενο και να επιστρέψει πίσω – όπως η ηχώ. Αντικειμένα μεγάλου μεγέθους με σκληρές επιφάνειες επιστρέφουν τις καλύτερες αναγνώσεις. Αντικείμενα από μαλακό ύφασμα ή ότι είναι κυρτό [σαν μια μπάλα] ή είναι πολύ λεπτό ή μικρό μπορεί να είναι δύσκολο για τον αισθητήρα να τα ανιχνεύσει.
* Σημειώστε ότι δύο ή περισσότεροι αισθητήρες υπερήχων που λειτουργούν στον ίδιο χώρο μπορεί να διακόπτουν ο ένας τις αναγνώσεις του άλλου.

Έλεχξε το!
Ελέγξτε της ικανότητας του Αισθητήρα Υπέρηχων για τη μέτρηση της απόστασης:

1. Συνδέστε τον Αισθητήρα Υπέρηχων στο NXT,
2. Επιλέξτε το υπομενούView στην οθόνη του NXT,
3. Επιλέξτε το εικονίδιο Ultrasonic (ίντσες ή εκατοστά),
4.
Επιλέξτε την θύρα όπου έχετε συνδέσει τον αισθητήρα,
5. Μετρήστε την απόσταση από ένα αντικείμενο. Για παράδειγμα, μετακινείστε το χέρι σας πιο κοντά στον αισθητήρα και θα δείτε την αλλαγή στην ανάγνωση.

Δοκιμάστε με

Το NXT έρχεται με μία λειτουργία Try Me (δοκιμάστε με). Συνδέστε ένα Αισθητήρα Υπέρηχων στη θύρα 4 του NXT και επιλέξτε στην οθόνη του NXT πρώτα το υπομενού Try Me και μετά Try-Ultrasonic. Θα έχετε μια διασκεδαστική αντίδραση.

Αφήστε μια απάντηση