NXT Αισθητήρας Ήχου


Αισθητήρας Ήχου

Ο Αισθητήρας Ήχου κάνει ρομπότ σας να ακούσει! Ο Αισθητήρας Ήχου μπορεί να ανιχνεύσει τόσο ντεσιμπέλ [dB] όσο και προσαρμοσμένα ντεσιμπέλ [dBA]. Ένα ντεσιμπέλ είναι μια μονάδα μέτρησης της ηχητικής πίεσηςdBA: για  ανίχνευση προσαρμοσμένων  ντεσιμπέλ, η ευαισθησία του αισθητήρα είναι προσαρμοσμένη στην ευαισθησία του ανθρώπινου αυτιού. Με άλλα λόγια, αυτοί είναι οι ήχοι που τα αυτιά σας μπορούν να ακούσουν.

dB: για  ανίχνευση πρότυπων [αδιόρθωτων] ντεσιμπέλ, όλοι οι ήχοι μετρούνται με την ίδια ευαισθησία. Έτσι, οι ήχοι μπορεί να περιλαμβάνουν ορισμένα κομματια που είναι πάρα πολύ υψηλά ή πολύ χαμηλά για να τα ακούσει το ανθρώπινο αυτί .

Ο Αισθητήρας Ήχου μπορεί να μέτρα  στάθμη ηχητικής πίεσης έως 90 dB – το επίπεδο μιας χορτοκοπτικής μηχανής. Οι στάθμες ηχητικής πίεσης είναι εξαιρετικά περίπλοκες, έτσι η τιμή του Αισθητήρα Ήχου στο NXT εμφανίζεται σε ποσοστό [%]. Όσο χαμηλότερο είναι το ποσοστό, τόσο πιο χαμηλής έντασης είναι ο ήχος, για παράδειγμα:

• 4-5% είναι όπως ένα σιωπηλό σαλόνι
• 5-10% κάποιος που μιλάει από κάποια απόσταση
• 10-30% είναι μια φυσιολογική συνομιλία κοντά στην αισθητήρα ή μουσική σε κανονική ένταση
• 30-100% είναι άτομα που φωνάζουν ή μουσική που παίζεται σε μεγάλη ένταση

Ελέγξτε το!

Έλεγξε την ικανότητα του Αισθητήρας Ήχου να διαβάζει την ένταση του ήχου:

1. Συνδέστε τον Αισθητήρας Ήχου στο NXT,
2. Επιλέξτε το υπομενού VIEW στην οθόνη του NXT,
3. Επιλέξτε το εικονίδιο
Sound,
4.
Επιλέξτε τη θύρα, όπου έχετε συνδέσει τον αισθητήρα.
5. Κάντε μερικές ήχους στον Αισθητήρα Ήχου και παρακολουθήστε τις αναγνώσεις που εμφανίζονται στην οθόνη του NXT.
Χρησιμοποιήστε τον αισθητήρα για να διαβάσετε μερικές ήχους από γύρω σας. Πόσο δυνατά μιλούν οι γονείς σας; Πόσο δυνατά χτυπά το κουδούνι της πόρτα σας;

Δοκιμάστε Με!

Το NXT έρχεται με μία λειτουργία Try Me (δοκιμάστε με). Συνδέστε ένα Αισθητήρας Ήχων στη θύρα 2 του NXT και επιλέξτε στην οθόνη του NXT πρώτα το υπομενού Try Me και μετά Try-Sound. Θα έχετε μια διασκεδαστική αντίδραση.

One comment

Αφήστε μια απάντηση