Επισκόπηση της Open Roberta

Η Open Roberta είναι μια δωρεάν πλατφόρμα που βασίζεται σε σύννεφο για προγραμματισμό των ρομπότ LEGO EV3. Ελέγξτε το σε αυτό το σύνδεσμο: http://www.open-roberta.org/en/welcome/ και δείτε παρακάτω για την περίληψη βίντεο και την αναθεώρηση.

Για να χρησιμοποιήσετε την Open Roberta, θα χρειαστείτε μία κάρτα micro SD με ένα προσαρμογέα και ένα προσαρμογέα wifi (διαπιστώσαμε ότι ο προσαρμογέας Edimax λειτουργεί καλά). Χρησιμοποιώντας το Open Roberta Setup Wiki, ακολουθήστε τα βήματα για τη λήψη των απαραίτητων αρχείων στην κάρτα SD. Μόλις έχετε τα αρχεία Open Roberta, θα μπορείτε να εκτελέσετε το μενού Open Roberta πάνω στο έξυπνο τούβλο EV3!

Το τελευταίο βήμα είναι να συνδέσετε το EV3 σας σε ένα δίκτυο wifi και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον κωδικό του Open Roberta Lab από το τούβλο EV3 σας στο Open Roberta Lab του υπολογιστή σας. Αυτό συνδέει ασύρματα το πρόγραμμα στον υπολογιστή με το τούβλο EV3 και σας επιτρέπει να δημιουργείτε προγράμματα και να τα εκτελείτε ασύρματα στο ρομπότ σας.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα ή έχετε προγραμματιστικές ερωτήσεις, απλώς ελέγξτε το λεπτομερές Open Roberta Wiki, το οποίο περιλαμβάνει μαθήματα και παραδείγματα προγραμμάτων!

Ανοίξτε την αρχική οθόνη προγραμματισμού Roberta

Ο προγραμματισμός με την Open Roberta γίνεται εύκολα με μια πλατφόρμα μ»σύρε και άσε» που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν σύνθετα προγράμματα. Δεδομένου ότι όλα βασίζονται σε σύννεφα, δεν υπάρχουν προβλήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης σχετικά με το πού να αποθηκεύονται τα αρχεία. Αντ ‘αυτού, οι μαθητές μπορούν απλά να αποθηκεύσουν τα προγράμματα στο λογαριασμό τους, να έχουν πρόσβαση σε αυτά από οποιονδήποτε υπολογιστή και να τα εκτελέσουν με οποιοδήποτε ρομπότ. Οι μαθητές μπορούν επίσης να συνεχίσουν να εργάζονται για τα προγράμματά τους από το σπίτι, με μια απλή σύνδεση. Το καλύτερο από όλα, εάν το πρόγραμμά σας δεν λειτουργεί όπως αναμένεται και πρέπει να κάνετε αλλαγές, δεν υπάρχει ταλαιπωρία με την ανάγκη να συνδέσετε το ρομπότ σας πίσω και να κατεβάσετε νέο πρόγραμμα. Αντ ‘αυτού, οι χρήστες μπορούν απλά να κάνουν τις αλλαγές τους και να επιλέξουν εκτέλεση!

Ελέγξτε την περίληψη βίντεο και την αναθεώρηση του Open Roberta …