Λογισμικό 3-διαστάτης σχεδίασης κατασκευών με τουβλάκιαLEGO

http://www.techsupportalert.com/content/best-free-lego-building-program.htm

Lego Digital Designer (LDD)

Το επίσημο CAD λογισμικό της LEGO  για κατασκευές με τουβλάκια είναι το  Lego Digital Designer (LDD). Τα γραφικά και οι έλεγχοι είναι εξαιρετικά. Είναι όπως το Google Earth, 3Δ πλοήγηση σε ένα εικονικό πλαίσιο, μετακινείς τουβλάκια – εξαρτήματα και τα περιστρέφεις κατά 90 μοίρες. Υπάρχει ένας φιλικός οδηγός χρήσης και αρκετά βίντεο εκμάθησης στον ιστότοπο του LDD.

Σε «κατάσταση κατασκευής», υπάρχουν πολλές επιλογές εργαλείων και άλλα πράγματα για να εξερευνήσετε. Μπορείτε να αποθηκεύσετε νέες κατασκευές Lego. Είναι επίσης διασκεδαστικό να πάρεις έτοιμα μοντέλα, και να τα ανακατασκευάσεις στις δικέ σου δημιουργίες με Mindstorms εξαρτήματα. Ωστόσο, ακόμη και αν έχετε στην κατοχή σας ένα φυσικό Mindstorms που, το πεδίο για σοβαρές σχεδιασμός περιορίζεται από LDDS αδυναμία να περιστρέψετε τα κομμάτια μέσα από οποιαδήποτε γωνία.

Η αλλαγή σε «λειτουργία View» για να δείτε τις κατασκευές σας από πολλά διαφορετικά υπόβαθρα (με ηχητικά εφέ). Μπορείτε να κάνετε  όλη την κατασκευή να εκραγεί σε ένα λάμψη … και στη συνέχεια απαλά παρασύρει πάλι μαζί. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα αντίγραφο της οθόνης. Υπάρχει πλέον η δυνατότητα να ανεβάσετε και να μοιραστείτε τις δημιουργίες LDD σας μέσω του Διαδικτύου, αν και θα πρέπει να συμμορφώνονται με ορισμένους περιορισμούς επιλογής από τούβλα.

Για κάποια παιδιά, αυτό το ελεύθερο παιχνίδι μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό πρώτο βήμα προς τον κόσμο της δημιουργίας 3Δ γραφικών με  υπολογιστή και CAD.

BlockCad

Το λογισμικό BlockCad είναι είναι ελεύθερο τύπου Lego. Έτσι, το πρόγραμμα είναι εντελώς ελεύθερο από το διαφημιστικό υλικό. Το BlockCad είναι σε εξέλιξη από το 1998, όταν ο Σουηδός προγραμματιστής που δημιούργησε για τα δικά του παιδιά. Όπως ήταν αναμενόμενο, έχει ένα λιγότερο ενημερωμένο σε  εμφάνιση και αίσθηση από το Lego Digital Designer και ελαφρώς λιγότερο εκτεταμένη επιλογή των δομικών λίθων και ενώνει.

Παρ ‘όλα αυτά, BlockCad έχει μια διεγερτική σύνολο των επιλογών του κτιρίου (μπορείτε να αποθηκεύσετε την εργασία σας) και το interface είναι αρκετά έξυπνο να χρησιμοποιήσει παρά τη σχετική έλλειψη του κειμένου. Υπάρχουν πολλά hotkeys και μια σχηματική εγχειρίδιο χρήστη, αλλά αναμένουν μια καμπύλη μάθησης. Μπορείτε να εμφανίσετε την εργασία σας από οποιοδήποτε αρχείο εικόνας φόντου της επιλογής σας.

Συνολικά, BlockCad είναι ένα αξιόλογο επίτευγμα άτομο και μπορεί να είναι η Lego-όπως το πρόγραμμα της επιλογής για λιγότερο ισχυρούς υπολογιστές.

Πιο προχωρημένη Lego δωρεάν: Κάθε οπαδός Lego με ενδιαφέρον CAD μάλλον θα θέλετε να ελέγξετε έξω LDraw σε συνδυασμό με LeoCAD και ίσως και MLCad (LDraw download links εδώ ).

Η ανεξάρτητη LDraw του έργου της κοινότητας (που αναγνωρίζεται από Lego) παρέχει μια μεγάλη συλλογή από δωρεάν εργαλεία για σοβαρές μοντελοποίησης, το σχεδιασμό και την απεικόνιση. LDraw είναι επίσης εν μέρει συμβατή με Lego Digital Designer. Έτσι είναι ένα προφανές βήμα για την μοντελοποίηση του υπολογιστή. Αλλά είναι περισσότερο από ένα απλό παιχνίδι. LDraw και LeoCAD θα μπορούσε να είναι ο τρόπος να πάει για τους λάτρεις Mindstorms που θέλουν να κατασκευάσουν προγραμματιζόμενα ψηφιακά σχέδια.

Αυτά τα lego-όπως freeware προγράμματα CAD τρέχει σε Windows 98 και πάνω (32-bit), Mac και Linux. Οι χρήστες Mac μπορούν επίσης να θέλετε να ελέγξετε έξω Bricksmith .

Να αξιολόγηση: SR 3D Builder (μόνο για Windows) είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο Lproofreadego freeware πρόγραμμα που βρίσκεται υπό εξέλιξη – σκεφτείτε beta testing. Το πνευματικό τέκνο του Ιταλού ενθουσιώδης, SR 3D Builder θα πρέπει να αξίζει να παρακολουθήσετε, καθώς αναπτύσσεται. Χρήση LDraw δείχνει ότι SR 3D Builder μπορεί να έχει δυνατότητες για ορισμένες αρκετά προηγμένες δυνατότητες. Η τεκμηρίωση είναι εκτεταμένη, με μια αυξανόμενη χρήστη εγχειρίδιο σε λογικά κατανοητή αγγλικά? tutorials βίντεο είναι επίσης διαθέσιμα, αλλά η υψηλή ταχύτητα και η απουσία της φωνής πάνω καθιστά δύσκολο να ακολουθήσει. Ένα Lego για τους λάτρεις του λογισμικού για να εξερευνήσετε;